Netflix HDR support wordt binnenkort uitgerold op Android

  Het was al langer bekend dat Netflix HDR support zou gaan krijgen. Binnenkort wordt de functie uitgerold op Android telefoons.

  Op dit moment zijn er twee smartphones op de markt met een HDR scherm, de LG G6 en de Samsung Galaxy S8. Als de nieuwe functie wordt toegevoegd door Netflix kunnen mensen die in het bezit zijn van een LG G6 video's streamen in HDR kwaliteit. De Galaxy S8 heeft alleen support voor HDR premium maar dit wordt nog niet ondersteund door Netflix. Voorlopig kunnen dus alleen mensen met een LG G6 gebruik maken van het streamen in HDR kwaliteit.

  Netflix HDR support komt naar Android

  Netflix gebruikt Dolby Vision om het streamen in HDR mogelijk te maken. Telefoons met HDR ondersteuning die in de toekomst uit gaan komen zullen ook gebruik kunnen maken van deze nieuwe functie van Netflix. Een van deze telefoons is de Sony Xperia XZ, die een 4K en HDR scherm krijgt. Dit wordt trouwens de eerste telefoon in de wereld met een 4K scherm.

  Eerder werd al bekend dat de series van Marvel die op Netflix staan ook HDR ondersteuning zouden krijgen. Dit wordt nu dus uitgebreid naar de volledige database van de video streamingdienst. Ook YouTube, de Xbox One S en de PS4 Pro maken gebruik van de HDR techniek. Bekijk deze special als je benieuwd bent naar een top vijf beste 4K UHD tv's met HDR ondersteuning.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.