Netflix content niet welkom op Cannes filmfestival

  Content van streamingdienst Netflix zal niet in de prijzen kunnen vallen tijdens het belangrijke Cannes filmfestival in Frankrijk. Dat meldt The Hollywoord Reporter op haar website. Zo heeft Theirry Fremaux, de baas van het Cannes filmfestival, laten weten dat Netflix wordt geweerd wegens het feit dat er geen Netflix-content in de bioscopen te zien is.

  Het bekendste Europese filmfestival vindt sinds 1946 plaats in het chique Cannes. Terwijl het festival vorig jaar nog twee Netflix-producties bevatte, namelijk de films: Okja en The Meyerowitz. Sinds vandaag weten we dat acteurs en actrice in dienst van het Amerikaanse bedrijf dit jaar niet meer welkom zullen zijn op de rode loper in Cannes.

  Vorig jaar was er ook al veel kritiek omtrent het feit dat Netflix in Cannes aanwezig was, deze ophef kwam van Franse filmmakers. Het probleem ligt volgens hun bij het feit dat de content van Netflix niet te zien is in de bioscopen.

  Netflix geweerd door baas Cannes filmfestival

  Theirry Fremaux, baas van het Cannes filmfestival, laat weten tegenover de Hollywood Reporter:

  "Vorig jaar, toen we twee films selecteerde, dacht ik dat we Netflix konden overtuigen om films uit te laten brengen in de bioscopen. Ik was verbaasd, ze weigerden."

  Door dit akkefietje werden er maatregelen genomen. Zo is het nu niet meer mogelijk om de belangrijkste prijs, de gouden palm, in ontvangst te nemen als de film niet in de Franse bioscopen te zien was. Het Cannes filmfestival zal in mei plaatsvinden. Netflix-content is daar dan nog wel te zien, maar zal geen kans maken op de felbegeerde prijs.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.