Netflix blokkeert VPN-diensten helemaal niet

  Netflix zou niet bezig zijn met het blokkeren van VPN-diensten, waarmee gebruikers hun IP-adres kunnen maskeren om zo Netflix uit het buitenland te ontvangen. Dit zegt Neil Hunt van Netflix tijdens de techbeurs CES.

  Begin deze week kwamen er berichten naar buiten dan Netflix bezig zou zijn op VPN-diensten te blokkeren, maar die bleken volgens het bedrijf zelf onjuist. De truc zou volgens Hunt nog steeds werken, waardoor gebruikers buiten Amerika nog steeds kunnen genieten van de films en series die daar op Netflix worden aangeboden.

  Netflix blokkeert VPN-diensten niet

  Netflix is in veel verschillende landen beschikbaar, maar heeft in ieder land zijn eigen aanbod. Dit heeft te maken met de filmrechten die per land verschillend zijn, waardoor series soms eerder in bijvoorbeeld Amerika verschijnen dan in Nederland. Een VPN-dienst omzeilt deze restrictie, maar dit wordt dus niet geblokkeerd.

  Vandaag heeft Netflix een aantal nieuwe Netflix Originals aangekondigd, samen met een tweede seizoen van Marco Polo. Voor iedereen die nog niet weet hoe Netflix precies werkt hebben we een special gemaakt die dit stap voor stap uitlegt.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.