'Netflix-achtig Apple gaming abonnement in ontwikkeling voor iOS'

  In een bericht op Cheddar wordt aangegeven dat Apple bezig zou zijn met een abonnement voor gaming. Het nieuws wordt volgens de nieuwssite bevestigd door vijf personen die bekend zijn met de plannen voor de abonnementsdienst. Deze mensen wensen wel anoniem te blijven.

  De nieuwe abonnementsdienst van Apple zou al sinds de tweede helft van 2018 in ontwikkeling zijn, want toen begonnen de gesprekken met de ontwikkelaars van mobile games. Het is nog niet bekend hoe duur de dienst van Apple gaat zijn. Ook geven de anonieme bronnen aan dat de abonnementsdienst nog in een zeer vroeg stadium zit en dat de ontwikkeling nog stopgezet kan worden.

  Apple gaming abonnement sinds 2018 in de maak

  De service kan worden omschreven als het Netflix voor games. Er zal een selectie worden gemaakt aan mobile games die allemaal beschikbaar worden voor een nader te bepalen bedrag per maand. Het is nog niet bekend wat voor soort games er beschikbaar zouden zijn in het Apple gaming abonnement.

  Aan het einde van 2018 werd bekend dat de verkoopcijfers van Apple sinds lange tijd minder waren geworden. Daarom is Apple hard op zoek naar nieuwe manieren om de omzet te verhogen, want het dat lijkt de verkoop van de iPhones en iPads niet hard meer gaat groeien. Voor sommige consumenten is de prijs van meer dan 1000 euro voor de apparaten van Apple te hoog.

  Andere inkomstenbronnen voor Apple

  Apple gaat de concurrentie met Netflix aan, want de ontwikkelaar van de iPhone is bezig met een aantal eigen series. Niet zoveel om Netflix echt pijn te kunnen doen, want het aanbod op Netflix is nog altijd veel groter. Mobile gaming is ontzettend groot en de verwachting is dat de industrie in 2021 ruim 100 miljard dollar waard zal zijn. Daarom zet Apple nu al in op een abonnementsdienst in de App Store.

  Wanneer er meer bekend wordt gemaakt over het nieuwe Apple gaming abonnement houden wij jullie hier uiteraard op de hoogte. Toch is er nog niets officieel bekendgemaakt door Apple zelf dus het is nog wachten op de officiële bevestiging.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.