Netflix abonnement prijs gaat mogelijk omhoog

  Wie een abonnement wil op Netflix zal helaas mogelijk een hogere prijs moeten gaan betalen. Het streaming netwerk is op dit moment namelijk bezig met het experimenteren met hogere prijzen. Twittergebruiker Gert van Dijk postte twee foto’s die dit testen van de mogelijke nieuwe abonnement prijs van Netflix tonen.

  Streaming netwerk Netflix wil mogelijk de prijs van een abonnement gaan verhogen. Dit heeft het film- en video platform al uitgevoerd in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland blijkt het zo te zijn dat de functie wordt getest. In januari zijn de prijzen van Netflix in de V.S. met dertien tot achttien procent verhoogd. Zo enorm waren de prijzen nog nooit verhoogd.

  Twittergebruiker Gert van Dijk laat alleen wat zien wat voor sommige Netflix gebruikers het einde van hun abonnement kan betekenen. Van Dijk postte namelijk twee screenshots op zijn Twitterpagina waarin hij verschillende prijzen laten zien voor een abonnement bij Netflix. De tarieven verschillen per browser. Bij Van Dijk kun je zien in zijn screenshots dat er verschil zit in de prijs bij een Firefox- en een Google Chrome browser.

  Met deze test van prijzen probeert Netflix hoogstwaarschijnlijk te kijken hoe ver ze kan gaan en ondertussen niet al haar kijkers te verliezen. Per abonnement verschilt het soms een paar euro. Bij het basis-abonnement van Netflix gaan de prijzen met een euro omhoog, bij het standaard-abonnement met twee euro en bij het premium-abonnement zal de prijs ook met twee euro stijgen.

  Wat gevolgen van verhogingen van de prijs van een Netflix abonnement?

  Veel gebruikers lijken niet heel erg bewogen te zijn door de verhoging van Netflix hun prijzen. AndroidWorld schrijft in haar artikel dat in een onderzoek is gebleken dat ongeveer zestig procent van de gebruikers in Amerika het abonnement nog steeds gaat behouden na de prijsverhoging. Of het zo ook in Nederland zal gaan is nog maar de vraag.

  Ben jij toevallig een Netflix-gebruiker? Dan is het misschien wel een plan om nu nog te genieten van je goedkopere abonnement. Vermaak je dan ook zeker even met ons artikel over de tien ondergewaardeerde films op Netflix. Ben je meer van de series? Dan kun je ons artikel met de beste series die omstreden zijn even bekijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.