NES Golf Easter Egg in Switch waarschijnlijk homage aan Satoru Iwata

  Eerder deze week is er een NES Golf Easter Egg gevonden in de Nintendo Switch. Spelers zijn er nu achter hoe de Easter egg geactiveerd kan worden en waar hij waarschijnlijk vandaan komt.

  Eerder deze week werd er een versie van NES Golf gevonden in de firmware van de Nintendo Switch. Gebruikers op het GBATemp forum hebben nu gevonden hoe deze Easter Egg geactiveerd moet worden en waar hij waarschijnlijk voor staat.

  NES Golf Easter Egg een homage aan Satoru Iwada

  Om de Easter Egg te activeren moet je Switch op de eerste versie van firmware zitten (versie 1.0.0) en moet de datum van de Switch staan op 11 juli. Dit is de datum waarop de vorige CEO van Nintendo, Satoru Iwata, overleed aan kanker.

  Hierna moet je de Joycons in een specifieke houding vasthouden en de beweging die Satoru Iwata altijd gebruikte om een Nintendo Direct in te luiden uitvoeren. Je start met je armen aan je zij en tilt ze dan op naar voren. Als je dit op de juiste manier doet krijg je toegang tot de Easter Egg.

  NES Golf is één van de eerste games waar Satoru Iwata aan heeft gewerkt. Hij is de enige programmeur geweest voor deze game. Waarschijnlijk is deze Easter Egg ook een eerbetoon aan zijn werk bij Nintendo.

  Als je firmware al is geupdated is het hoogstwaarschijnlijk dat je NES Golf kunt spelen op 11 juli 2018. Tot die tijd kun je jezelf vermaken met alle aangekondigde games voor de Nintendo Switch, zoals DOOM, L.A. Noire en natuurlijk Super Mario Odyssey.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.