Neil Gaiman Sandman serie in de maak bij Netflix en Warner Bros

  Netflix en Warner Bros. Television zijn een deal aan het afronden om van Neil Gaimans Sandman een serie te maken. Dat meldt The Hollywood Reporter. Er zijn al meerdere pogingen geweest om deze stripboekenreeks te vertalen naar het witte doek, maar een televisieserie is nog niet eerder geprobeerd.

  Ståle Grut / NRKbeta

  De Sandman-reeks wordt uitgegeven door DC-comics, waarmee de filmrechten bij Warner Bros. staan. Warner Bros. en Netflix hebben hun deal nog niet rond, maar het lijkt redelijk zeker dat er getekend gaat worden.

  Waar gaat Sandman over?

  The Sandman reeks volgt het titelpersonage, ook bekend als Dream of Morpheus. Nadat hij 70 jaar in gevangenschap heeft geleefd moet hij zijn koninkrijk herbouwen. Officieel speelt de reeks zich af in het DC-universum, maar andere DC personages komen maar weinig voor in het verhaal.

  Wie werken er mee aan de Netflix serie?

  Op dit moment is Allan Heinberg (Wonder Woman) schrijver en showrunner van de serie. Neil Gaiman zelf en David S. Goyer (The Dark Knight-trilogie) worden uitvoerend producent. Gaiman en Goyer waren in vergelijkbare rollen betrokken bij een mislukte poging omstreeks 2013 met Joseph Gordon-Levitt als producer om de Sandman reeks te verfilmen.

  Ook in de jaren ‘90 was er sprake van om The Sandman te verfilmen, maar ook van dat project is niks gekomen. De laatste regisseur die betrokken was bij de poging uit 2013 vertrok met de mededeling dat Neil Gaiman’s Sandman een serie moest zijn. Dat advies lijkt nu opgevolgd te worden.

  Wanneer kunnen we Neil Gaiman’s Sandman als serie verwachten?

  Het lijkt erop dat de ontwikkeling van de reeks nog niet ver is. Zo is er nog geen cast bekend en kunnen Warner Bros. en Netflix nog niet zeggen hoeveel afleveringen de serie zal hebben. Wanneer we de serie kunnen gaan kijken is dan ook nog niet bekend.

  In de tussentijd kun je wel andere series bekijken die gebaseerd zijn op Neil Gaiman verhalen. Zo heeft Starz een serie gemaakt op basis van Gaimans boek American Gods. Een recensie van het eerste seizoen kun je hier lezen. Recent is ook Amazon’s Good Omens uitgebracht.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.