Nederlandse wachtwoorden gelekt in zoekmachine

  Iedereen maakt wel eens gebruik van een zoekmachine, maar er is nu wel een hele aparte variant verschenen van dit fenomeen. Op gotcha.pw kun je namelijk zoeken naar Nederlandse wachtwoorden. Het enige wat je hoeft te doen is een e-mailadres in te tikken.

  Mocht er meteen een grote hoeveelheid zweet op je voorhoofd verschijnen, maak je dan niet direct zorgen. Alleen de eerste twee tekens van je wachtwoord worden namelijk getoond. De bedoeling van de site is namelijk om de alarmbellen te laten rinkelen omtrent jouw veiligheid online.

  Daarnaast zijn ook veel van de wachtwoorden oud en komen deze dus niet overeen met je huidige wachtwoord. Toch is het handig om even een kijkje te nemen en je wachtwoord te veranderen.

  Nederlandse wachtwoorden gelekt via e-mail

  Je hoeft niet per se het exacte e-mailadres in te voeren, je kunt ook een domeinnaam gebruiken. Zo kun je op een snelle manier erachter komen of iemand in het bezit is van jouw wachtwoord.

  De site verscheen vorige week vrijdag al, maar werd binnen mum van tijd weer offline gehaald. Het bedrijf achter de site wilde namelijk eerst volledige wachtwoorden tonen, maar dit mag niet.

  Het is niet de eerste keer dat de gegevens op straat komen te liggen. Zo zijn er bijvoorbeeld gegevens gelekt van zes miljoen Instagram gebruikers en wist er een scam mail gegevens te stelen van Netflix abonnees.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.