Nederlandse SOEDESCO koopt Adam's Venture IP voor 600.000 euro

  Het Nederlandse SOEDESCO heeft de volledige intellectual property (IP) rechten van de Adam's Venture franchise gekocht. Het bedrijf heeft het volledige IP voor 600.000 euro overgenomen van Vertigo Games.

  Vertigo Games is onder meer bekend van het werken aan World of Diving en het SteamVR project Skyworld. Vertigo Games zal ondanks de overname betrokken blijven bij de verdere ontwikkeling van de franchise.

  Hans van Brakel, executive manager bij SOEDESCO, zei het volgende over de acquisitie van Adam's Venture:

  “Dit is waarschijnlijk de tot op heden grootste acquisitie van een Nederlandse videogame IP, en dat maakt de overname extra speciaal voor ons. Aangezien dit onze eerste IP acquisitie is, zegt dit hopelijk iets over onze ambities.”

  Toekomst plannen van SOEDESCO worden onthuld tijdens E3 2015

  Daar voegde hij aan toe dat er momenteel niet veel gedeeld kan worden over de plannen voor de Adam's Venture franchise, maar ze zijn heel enthousiast over de toekomst. De volgende stap wordt aangekondigd op de E3 2015 in Los Angeles. Richard Stitselaar, managing director bij Vertigo Games, zei over de deal:

  “Nadat we hebben gewerkt aan, en succesvol meerdere delen van Adam’s Venture hebben uitgebracht voor een breed publiek op console en PC sinds 2008, zijn we bijzonder blij om deze spannende nieuwe stap te nemen samen met SOEDESCO. Dit zal ongetwijfeld grote nieuwe kansen voor het IP met zich meebrengen voor de toekomst.”

  Over Adam's Venture

  Adam Venture is een ontdekker en avonturier. Tijdens zijn avonturen in de jaren 20 ontdekt hij antieke voorwerpen die gehuld zijn in eeuwenoude mysteries. Om ze te bemachtigen moet de speler vreemde symbolen ontcijferen om raadsels op te lossen.

  Daarbij word je ondersteund door een handlanger genaamd Evelyn. Samen met haar zal de speler puzzels moeten oplossen en platform uitdagingen ondernemen om de kwaadaardige Clairvoix Corporatie te dwarsbomen. Het spel speelt zich af op onder andere bekende historische plaatsen. Het doel van het spel is om te proberen de voorsprong te behouden in een race tussen goed en kwaad die de wereld in balans houdt.

  Adam's Venture Chronicles

  Verkijgbaar vanaf 4 february 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.