Nederlands eSports team naar wereldkampioenschap League of Legends

  Het Nederlands eSports team "Dorans Alpha" reist af naar Jakarta voor het wereldkampioenschap League of Legends. Het team bestaat uit vijf Nijmeegse studenten en hun coach die zich gekwalificeert hebben door de YoungCapital Dutch College League te winnen.

  Van 6 tot en met 9 oktober wordt het wereldkampioenschap eSports gehouden in Jakarta. Het Nederlands eSports team Dorans Alpha uit Nijmegen doet ook mee voor een plaats in de top. Het Nijmeegse studententeam won in juni al de eerste editie van YoungCapital Dutch College League en kwalificeerde zich daarmee voor het wereldkampioenschap.

  Tot nu toe heeft het Nederlands eSports team het doel om in ieder geval de voorrondes door te komen.

  "We weten nog niet zo goed wat we van on ze tegenstanders kunnen verwachten, maar als de loting gunstig is, hebben we als doel de voorrondes door te komen", aldus Job. Teamgenoot Rudo voegt hieraan toe: "Tijdens de Dutch College League hebben we wekenlang voor publiek en live tv gespeeld. We zijn dus redelijk ervaren, daar willen we onze kracht uit halen."

  Tijdens deze editie van de eSports World Championship worden er in totaal drie games gespeeld: Hearthstone, Counter-Strike en League of Legends. Voor Hearthstone heeft Nederlander Pim van Valkengoed zich gekwalificeerd. Voor Counter-Strike heeft geen Nederlander zich weten te plaatsen.

  Nederlands eSports team neemt deel aan populairste PC-game ooit

  League of Legends is 's werelds meest gespeelde game met meer dan 70 miljoen spelers. League of Legends is ook de grootste eSports game van het moment.

  League of Legends is een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) waarin twee teams bestaande uit vijf spelers het tegen elkaar opnemen en elkaars basis moeten vernietigen.

  De spelers kunnen kiezen uit een groot assortiment aan karakters en door middel van afgesproken strategie├źn moeten ze hun vijand verslaan.

  Hearthstone: Heroes of Warcraft

  Verkijgbaar vanaf 12 march 2014

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.