Nederland wordt partnerland van grote gamebeurs gamescom 2019

  Gamescom, een jaarlijks evenement in Duitsland, is één van de grootste gamebeurzen ter wereld en de grootste in Europa. Partner zijn van een evenement van dat formaat is dan ook niet niks. Nederland mag zich dit jaar officieel partnerland noemen van gamescom 2019.

  Koelnmesse GmbH / Harald Fleissner

  Nederland is, in tegenstelling tot wat je misschien denkt, geen kleine speler in de game-industrie. Al sinds 2009 is ons land goed vertegenwoordigd op gamescom delen de aanwezige Nederlandse bedrijven zelfs een eigen ‘Holland Pavillion’. Dat is sindsdien alleen maar verder gegroeid, dus het is niet onlogisch dat Nederland nu is gekozen als partnerland.

  Hoe is de keuze op Nederland gevallen?

  De Nederlandse game-industrie telt een enorm aantal ondernemingen en de markt is ook niet te onderschatten. Van indie-ontwikkelaars tot grote studio’s en van puur entertainment tot toegepaste en serieuze games. Alles bij elkaar zijn het er meer dan 600, waarvan er jaarlijks genoeg naar gamescom gaan om de oppervlakte van het Pavillion in de afgelopen tien jaar drie keer zo groot te laten worden.

  Wanneer vindt gamescom 2019 plaats?

  Gamescom 2019 loopt van 20 tot 24 augustus in Keulen. Van 21 tot 24 augustus is de beurs ook toegankelijk voor particuliere bezoekers. Je kunt dus in de voorlaatste week van augustus het nodige game nieuws verwachten. Vorig jaar waren er enkele grote trailers en belangrijke aankondigingen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.