NBA en Take-Two lanceren NBA 2K eLeague

  De eerste officiële eSports League die uitgevoerd wordt door NBA maakt zijn debuut in 2018. NBA en Take-Two hebben vandaag plannen aangekondigd om de NBA 2K eLeague te lanceren. Het moet een nieuwe, professionele en competitieve game league worden voor de beste basketbal gamers ter wereld.

  Gericht op een debuut in 2018 bestaat deze gaming competitie uit teams die aangevoerd worden door de echte NBA franchises. De teams zullen bestaan uit vijf professionele eSporters die zullen spelen met zelfgemaakte avatars. Tevens zal het officiële basketbal league format gevolgd worden. Dat bestaat uit normale wedstrijden in het speelseizoen en daaropvolgend playoffs tot aan de finale voor het kampioenschap.

  Relatie tussen NBA en Take-Two voor de NBA 2K eLeague

  Volgens Adam Silver van de NBA is de competitie opgezet om spelers iets speciaals aan te bieden in de eSports community. Daarnaast wordt de sterke relatie tussen de NBA en de 2K serie alleen maar sterker volgens Strauss Zelnick CEO van Take-Two met de komst van de NBA 2K eLeague.

  Met deze nieuwe competitie hebben Take-Two en de NBA het doel samen het snelgroeiende eSports te versnellen en de spanning van de competitie nog groter te maken.

  De relatie tussen NBA en Take Two gaat terug tot in 1999 met het eerste deel uit de NBA 2K serie. De meest recente versie is NBA 2K17, dit is ook de hoogst gewaardeerde jaarlijkse sportgame van deze console generatie en de hoogst gewaardeerde in de geschiedenis van de NBA 2K-serie. Tot nu toe zijn er 7 miljoen versies van deze versie verkocht en 68 miljoen exemplaren van de volledige serie.

  NBA 2K17

  Verkijgbaar vanaf 16 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.