Naughty Dog bevestigt: 'The Last of Us Part 2 heeft geen multiplayer'

  Afgelopen week maakte Sony tijdens haar State of Play evenement de releasedatum van The Last of Us Part 2 bekend. De geanticipeerde titel van Naughty Dog komt in februari 2020 uit voor de PlayStation 4, maar The Last of Us Part 2 krijgt geen multiplayer modus.

  Dat heeft de co-director van de game, Anthony Newman, bevestigd in een interview met Polygon.

  "Er zal geen multiplayer in The Last of Us Part 2 zitten. Ik weet dat we eerder hadden aangekondigd dat er wel een multiplayer in de game zou zitten, maar tijdens het ontwikkelen werd de game zo ambitieus, groots en ingewikkeld, dat de studio zich volledig moest focussen op de singleplayerervaring."

  Zoals Newman al aangeeft is dit iets anders dan wat Naughty Dog eerder bekendmaakte. Op de E3 2018 liet de maker van The Last of Us Part 2 weten dat er een multiplayer modus in de game zou zitten en dat de studio er meer over bekend zou maken in de toekomst. Dat blijkt dus niet langer te kloppen, want de game krijgt helemaal geen multiplayer modus meer.

  Toch mogelijkheid voor The Last of Us Part 2 multiplayer?

  Ondanks die uitleg van Newman, wil dit niet zeggen dat er geen multiplayer naar de game gaat komen. In hetzelfde interview met Polygon legt Newman uit dat "aandachtige lezers wel op de vacatures van Naughty Dog letten", waarmee hij vermoedelijk wijst naar eventuele vacatures voor de ontwikkeling van een multiplayer modus. Er is dus een mogelijkheid dat je online tegen elkaar kunt strijden in The Last of Us Part 2.

  Schrijver Neil Druckmann maakte deze week ook nog bekend dat The Last of Us Part 2 "de langste game" van Naughty Dog ooit gaat worden.

  The Last of Us Part 2 komt op 21 februari 2020 uit voor de PlayStation 4. Naast de standaardeditie zijn er ook nog andere edities van de game, die je hier kunt bekijken.

  The Last of Us Part 2

  Verkijgbaar vanaf 19 june 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.