Narcos scout doodgeschoten in Mexico

  Een Narcos scout, die mogelijke toekomstige locaties van de serie Narcos verkent, is afgelopen week doodgeschoten in Mexico. Zowel de politie als Netflix, dat Narcos produceert, heeft nog geen verdere informatie gegeven.

  De 37-jarige Carlos Muñoz Portal was in zijn eentje bezig met het scouten van locaties in het midden van Mexico. Het vierde seizoen van Narcos gaat daar namelijk plaatsvinden en Portal was aan het zoeken naar geschikte locaties om te filmen. Dit deed hij in de buurt van de grens van de staat Hidalgo, één van de geweldadigste staten van Mexico met een moordcijfer van 182 in alleen de maand juli.

  Waarschijnlijk heeft de Narcos scout de aandacht getrokken van lokale bendeleden, doordat hij de omgeving doorliep en foto's zat te maken. Die zouden gedacht hebben dat Portal informatie aan het verzamalen was, waarna ze hem met de auto achtervolgt hadden. Dat zou een vriend tegen een lokaal Mexicaans krantje gezegd hebben.

  Narcos scout was bekend in Hollywood

  Portal was een bekende locatiescout in Hollywood. Zo heeft hij ook al aan locatiescouting gedaan voor de James Bond film Spectre en Fast & Furious. Scènes uit die films zijn dan ook voor een deel opgenomen in Mexico, waar Portals specialiteit lag. Zijn dood komt dan ook hard aan in Hollywood.

  Sinds 1 september is het derde seizoen van Narcos te zien op Netflix. De serie begon in 2015 op die dienst en staat bekend als één van de beste Netflix Originals van het moment.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.