Naar verwachting boekt Sony hoogste winst ooit

  Sony heeft bekendgemaakt dat er een sterke winst geboekt is over het huidige fiscale jaar, dat in maart 2018 afloopt. Naar verwachting zal het Japanse bedrijf 4,8 miljard euro winst maken aan het eind van de periode. De sterke verkoop van beeldsensoren in smartphones en games is hier grotendeels oorzaak van.

  Sinds het bedrijf zich focust op games en beeldsensoren is het bedrijf behoorlijk succesvol. Als de verwachtingen kloppen, boekt Sony haar hoogste winst sinds 1998, toen de PlayStation 1 nog in de schappen lag. Daarmee is een nieuw record gevestigd.

  Sony hoogste winst ooit door games en beeldsensoren

  De gezonde cijfers volgen na een periode waarin de beurskoers van Sony leek te zijn bevroren. Door onder andere de eindfase van de PlayStation 4 zijn investeerders skeptischer geworden. Sony heeft daarom des te meer geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie om te kunnen concurreren met Amazon Inc. en Alphabets Google.

  Ook wil Sony leidend zijn in de markt van Virtual Reality. Met muziek en film valt op dat gebied veel te doen, maar tijdens de Sony Paris Games Week conference gisteren - die via bovenstaande video te bekijken is - werd maar weer duidelijk dat games zeker niet in het verdomhoekje zitten. Een flink aantal nieuwe VR-titels zijn daar getoond, los van al het andere aankomende, exclusieve spektakel dat naar de PlayStation 4 komt zoals God of War en Spider-Man.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.