Ms Marvel in nieuwe Marvel film brengt islamitische superheldin

  Nadat gekleurde acteurs de hoofdrollen vertolkten in blockbuster Black Panther, is er ook een grote rol weggelegd voor een islamitisch karakter van Marvel. Met de komst van Kamala Khan als Ms Marvel in nieuwe Marvel film(s) wordt de cast nog diverser.

  Het karakter representeert moslims in het superheldenuniversum. Hoewel Marvel nu aan de nieuwe Captain Marvel-film werkt, zal er daarna ook een Ms. Marvel film komen. Beide karakters hebben eenzelfde naam, en dat is geen toeval.

  Zo verschijnt Ms Marvel in nieuwe Marvel film

  Ms. Marvel vind haar inspiratie om superheld te worden in Captain Marvel. Beiden lijken iconische figuren te worden. Captain Marvel omdat ze de eerste vrouwelijke superheld met een eigen film wordt binnen het Marvel Cinematic Universe. Ms Marvel omdat ze met haar verschijning meer diversiteit brengt binnen de cast, zoals dit eerder al gebeurde door ook Black Panther aan het universum toe te voegen.

  Het nieuws werd wereldkundig via onderstaande Tweet.

  Het personage Ms. Marvel is opgegroeid in New Jersey en ontdekte dat ze superkrachten heeft. Zo kan ze van gedaante verwisselen, iets wat haar eerder al van pas kwam in de serie Captain Marvel uit augustus 2013. Daarna kreeg ze ook haar eigen stripboek. Ze vertolkt het eerste islamitische karakter binnen de Marvel-serie en ontving goede kritieken.

  Marvel blijft groeien

  De laatste jaren zijn er flink wat Marvel-films verschenen, maar na het einde van Infinity War lijkt Marvel een nieuwe weg in te slaan. In ieder geval ligt er voor Marvel nog een enorme bron aan superhelden waaruit kan worden geput. Door de jaren heen zijn er bijzonder veel karakters bedacht die nu voor films worden gebruikt. Verder zijn er ook nog de Netflix-series die parallel lopen aan gebeurtenissen uit de Marvel Cinematic Universe-films.

  Er komen nog flink wat films aan. Zo werkt Marvel momenteel aan een stand alone Black Widow-film en komt binnenkort Ant Man and the Wasp naar de bioscopen. Hier blijft het niet bij, want er zijn nog zeker vier films waarin Spider-Man een belangrijke rol speelt sinds zijn eigen film in Homecoming. De komende jaren zal er nog flink aan andere nog onbekende Marvel-films worden gewerkt, waarvan we in de toekomst meer zullen horen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.