Moto G en Moto G Plus zijn aangekondigd en gespecificeerd

  Smartphone fabrikant Motorola heeft een tweetal nieuwe smartphones aangekondigd. Het gaat hierbij om de Moto G en Moto G plus.

  De Moto G is alweer het vierde generatie model en de Plus is daar een upgrade van. Er zijn een aantal specificaties meegegeven aan het naar buiten brengen van het nieuws. Zo krijgen beide smartphones een 5,5-inch 1080p beeldscherm en minstens 2GB RAM. Beide telefoons bevatten daarnaast ook nog over een Snapdragon 617 processor, Adreno 405 graphics, een 3000mAh batterij en een opslag mogelijkheden van 16GB, 32GB en 64GB.

  Moto G en Moto G Plus verschillen vooral qua camera

  De Moto G Plus verschilt op een aantal gebieden van de standaard variant. Zo krijgt deze verbeterde versie een 16 in plaats van 13 megapixel camera en een laser focus. De prijs zal ook iets hoger liggen. De Moto G krijgt een prijskaartje van rond de 210 euro, terwijl de Moto G Plus eerder naar de 250 euro neigt.

  Naast de twee toestellen is er ook een Moto G Play aangekondigd, dit toestel is qua specificaties het minste van de drie. De Moto G Play heeft een 5 inch beeldscherm met een 720p resolutie. Verder zit er een processor in van Qualcomm, in dit geval de Snapdragon 410, en daarnaast heb je de keus uit een model met acht gigabyte intern geheugen of zestien gigabyte intern geheugen. De camera heeft 8 megapixels en de batterij heeft een formaat van 2800 mAh. Op alle vlakken is dit toestel minder, maar daar is de prijs van het toestel dan ook naar.

  Vooralsnog is niet bekend wanneer de smartphones uitgebracht gaan worden, en of ze überhaupt op de Nederlandse markt worden gezet. Onlangs heeft Motorola ook de specificaties van de Moto X uit de doeken gedaan.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.