Moonlight wint Oscar beste film na foutieve uitreiking

  De film Moonlight heeft vannacht de Oscar beste film binnengesleept. Dat ging alleen niet helemaal zonder slag of stoot. La La Land kreeg namelijk in eerste instantie de prijs uitgereikt.

  De acteurs en producers van La La Land begonnen al met feestvieren op het podium, totdat bleek dat Warren Beatty, die de Oscar uitreikte, een vergissing had gemaakt. Beatty beweert dat hij de envelop voor beste actrice gekregen had, waarop de naam en film van Emma Stone stonden.

  Oscarhost Jimmy Kimmel kwam snel het podium op en probeerde de fout te herstellen met enkele grappen, terwijl Beatty worstelde om zichzelf te excuseren.

  Oscar beste film gaat naar Moonlight

  Het was uitgerekend Jordan Horowitz, de producer van La La Land, die de taak 'had' om Moonlight als echte winnaar van de Oscar beste film aan te kondigen.

  De Oscar beste acteur ging naar Casey Affleck voor zijn rol in Manchester by the Sea. Emma Stone won dus de Oscar beste actrice. Mahershala Ali won vannacht de Oscar beste mannelijke bijrol voor zijn rol in Moonlight.

  Damien Chazelle mag zich de beste regisseur van het afgelopen jaar noemen voor zijn film La La Land. De film was sowieso populair afgelopen nacht, La La Land haalde maar liefst zes Oscars binnen.

  In de video hierboven kun je de blunder van Warren Beatty terugzien. Wij hebben eerder alle Oscarnominaties op een rijtje gezet.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.