Molyneux doet een boekje open over brainstormsessies Fable MMO

  Hoewel Peter Molyneux tegenwoordig niet meer werkt bij Lionhead, de studio waar hij de Fable games maakte, vertelt hij nog wel steeds graag over een aantal brainstormsessies dat hij toentertijd heeft gehad over een Fable MMO.

  In een gesprek met IGN geeft Molyneux aan dat het woord MMO meerdere malen voorbij kwam als het team het over de toekomst van de Fable-serie had. Het idee kwam nooit verder dan een uitgebreide brainstormfase, maar volgens Molyneux zou het best een succes kunnen zijn. In die brainstormsessies werd al nagedacht over de verschillende klassen en hoe je levels omhoog gaat, maar veel verder dan dat kwam Lionhead nooit.

  "Ik zie er wel brood in. De wereld van Fable is zo rijk aan details en mooie dingen. Humor speelt een grote rol, en als ze deze charme van Fable vast kunnen houden heeft het wat mij betreft een grote kans van slagen. Bovendien kunnen RPG's relatief gemakkelijk overgezet worden naar een MMO."

  Voorlopig lijkt het erop dat we het met deze mooie woorden van Molyneux moeten doen, maar wie weet wat Lionhead van plan is met de Fable serie.

  Fable Heroes

  Verkijgbaar vanaf 2 may 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.