Mojang Minecraft Dungeons game aangekondigd

  Mojang, de makers van de populaire Minecraft game, hebben een nieuwe game genaamd Minecraft Dungeons aangekondigd. In de game kunnen er maximaal vier spelers ondergrondse grotten verkennen. De game is gemaakt in de stijl van Minecraft, maar bevat nieuwe mobs, eindbazen, omgevingen en items.

  De game werd aangekondigd op Minecon Earth 2018 en de makers omschrijven het als een actie-avonturen game. Minecraft Dungeons is volgens Mojang gebaseerd op klassieke dungeon crawlers. Je kunt in de game constant nieuwe wapens en items ontdekken.

  Minecraft Dungeons moet het begin van de uitbreiding van nieuwe genres in Minecraft zijn. Er zijn nog niet veel details bekend over de game, maar in de trailer kun je al wel nieuwe mobs zien. Het wordt een topdown-dungeon crawler en het spel is speelbaar voor maximaal vier personen.

  De game heeft nog geen releasedatum, maar zou ergens in 2019 uit moeten komen. De game staat tot nu toe gepland als een pc game. Lydia Winters, de brand manager van Minecraft, vertelde ook dat er meer nieuwe Minecraft games in de maak zijn. Daar heeft zij verder nog niets over losgelaten.

  Mojang kondigt naast Minecraft Dungeons ook update voor Minecraft aan

  Voor de originele Minecraft game is ook een nieuwe update aangekondigd op Minecon Earth 2018, waar onder andere panda’s worden toegevoegd aan de game. Deze panda’s kunnen ook baby’s krijgen als ze bamboe eten. De Village and Pillage update zal ook de dorpelingen een nieuwe, frisse start moeten geven. De dorpelingen krijgen per omgeving een ander uiterlijk en er zullen plunderaars toegevoegd worden aan de game, die de dorpelingen zullen aanvallen.

  Minecraft werd officieel gelanceerd in 2009 en is sindsdien enorm gegroeid. Het is daarbij meer complex geworden en naarmate er meer updates kwamen werd de wereld steeds een stukje groter. Desondanks is het verkennen van grotten altijd een groot onderdeel van de game gebleven en Minecraft: Dungeons zou daar een frisse vernieuwing aan moeten geven.

  De populariteit van Minecraft zorgde ervoor dat Microsoft Mojang kocht voor wel 2,5 miljard dollar. De franchise is door de jaren heen al uitgebreid met Telltale’s Minecraft: Story Mode. Momenteel is er ook een Minecraft film in de maak door Warner Bros.

  Minecraft Dungeons komt in 2019 naar de pc.

  Minecraft Dungeons

  Verkijgbaar vanaf 30 april 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.