Mogelijk in de toekomst ook originele Xbox games backwards compatible

  Tijdens de E3 van dit jaar heeft Microsoft groots aangekondigd dat de Xbox One backwards compatible zal zijn met Xbox 360 games. Nu dat eenmaal bekend is, heeft Microsoft aangegeven dat het niet uitsluit om uiteindelijk ook originele Xbox games backwards compatible aan te bieden op de Xbox One. Dit is voorlopig echter nog toekomstmuziek.

  Phil Spencer, Xbox baas, gaf op Twitter aan dat het eerst belangrijk is om zonder problemen de Xbox 360 games aan te bieden. De Xbox 360 games draaien op een soort virtuele Xbox 360 in de Xbox One. Zodra dit systeem optimaal werkt is het niet ondenkbaar dat er ook originele Xbox games backwards compatible kunnen zijn.

  Phil Spencer schreef het volgende, toen hem de vraag werd gesteld naar de mogelijkheid voor backwards compatibilty voor originele Xbox games:

  Originele Xbox games backwards compatible mogelijk in de planning

  Dit geeft aan dat Microsoft ook al langer met deze gedachte speelt, en dat we mogelijk op de langere termijn deze backwards compatibility ook kunnen verwachten.

  Dit zou een hoop klassieke Xbox games terug kunnen brengen, zoals Pantser Dragoon: Ortha, Shenmue 2, Fable, Jade Empire en nog veel meer. Eerder zagen we al een paar Xbox klassiekers terug in de Rare Replay-collectie.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.