Moederbedrijf Google richt nieuw beveiligingsbedrijf op

  Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft een nieuw beveiligingsbedrijf opgericht: Chronicle. Het komt voort uit X, een aparte afdeling van Alphabet waar experimentele projecten gedaan werden. Dat kondigt Astro Teller, de baas van X, aan in een blogpost op de site van het bedrijf.

  Sinds begin 2016 was Teller al bezig met cybersecurity projecten binnen X en dat heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van Chronicle. Met Chronicle wil de Brit digitale aanvallen, zoals hacks of DDOS aanvallen, anders aanpakken dan dat reeds bestaande beveilingsbedrijven dat doen.

  Hij stelt namelijk dat beveilingsbedrijven van nu pas in actie komen als het kwaad al geschied is. De oorzaak wordt dan wel achterhaald, maar dat is eigenlijk al te laat. Met Chronicle wil Teller preventief te werk gaan door aanvallen te voorspellen en vooraf al af te wenden. Dat is de komende jaren nog niet haalbaar, maar er wordt al een begin ermee gemaakt door klanten uitgebreider dan ooit gegevens over de beveiligingssituatie te tonen.

  Nieuw beveiligingsbedrijf biedt diensten aan bedrijven

  Chronicle gaat haar beveiligingsdiensten aanbieden aan organisaties, zodat die zich beter kunnen beveiligen tegen cybercrime. CEO van het bedrijf wordt Stephen Gillet, die overkomt van Google. Hij heeft samen met Teller Chronicle opgericht.

  Chronicle wordt dus een beveiligingdsbedrijf voor andere bedrijven, niet voor gebruikers. Verwacht dus geen virusscanners of andere beveilingsprogramma voor op je laptop die van de hand van Chronicle komen.

  Cybercrime is een veel voorkomend probleem in de digitale wereld van vandaag de dag. Game services, zoals PlayStation Network, krijgen regelmatig te maken met DDOS aanvallen, en ook andere digitale partijen krijgen regelmatig te maken met hacks of andere vormen van cybercrime. Recentelijk werd bekend dat meer dan drie miljoen mensen in Nederland wel eens slachtoffer zijn geweest van cybercrime.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.