Update - Mobiele data verbruik 100 miljard MB laatste kwartaal 2017

  Dat mobiele telefoons moeilijk te weerstaan zijn, dat is voor veel mensen herkenbaar. Maar soms kan het extreme vormen aannemen. Mobiele gebruikers zaten zo hard aan hun mobiel gekluisterd dat er een record aan mobiele data verbruik is gezet.

  Voor het eerst komt het voor dat het mobiele dataverbruik een stijging mee heeft gemaakt tot maar liefst 100 miljard MB in één kwartaal. Dit werd bekendgemaakt door de Autoriteit Consument en Markt.

  Record aan mobiele data verbruik

  De stijging vond plaats in de laatste maand van 2017. Het aantal vast-mobiele bundels is ook toegenomen want in 2017 is de twee miljoen bundeleigenaren aangetikt.

  Dit is een bijzondere hoeveelheid als je het vergelijkt met wat er in 2014 nog aan data werd verbruikt. Dit keer is het ruim het dubbele van het dataverbruik van het volledig jaar 2014. Het gebruik van deze drie maanden staat bijna gelijk aan wat er in 2015 aan volledige data is gebruikt. Dit illustreert maar weer hoeveel we die mobiel gebruiken.

  Stijging marktaandeel

  Het meest dataverbruik vindt plaats bij Tele2. Hier is een stijging van 5 tot 10 procent naar 15 tot 20 procent op haar marktaandeel. KPN en VodafoneZiggo zagen dat hun marktaandeel een daling meemaakte van 0 tot 5 procent. T-Mobile bleef als provider nog redelijk constant.

  Dat het gebruik zodanig toeneemt wordt toegeschreven door ACM toegeschreven aan de de grote toename aan onbeperkte databundels. Eerder onderzoek van de ACM liet al zien dat bij de providers T-Mobile en Tele2 vorig jaar ook al het dataverbruik op korte termijn flink toenam.

  Update

  Tele2 vernieuwde haar mobiele aanbod van onbeperkte databundels voornamelijk omdat er volgens Tele2 steeds minder gebruik wordt gemaakt van het ´ouderwetse' bellen. Wanneer mensen elkaar via de mobiel willen bereiken gebeurt dit steeds vaker via onder andere Whatsapp en Messenger. Hierdoor is Tele2 ook 0 minutenbelbundels gaan aanbieden waarbij de databundels meer worden toegespits op de wensen van gebruikers.

  Hoeveel data gebruik jij gemiddeld met jouw telefoon?

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.