Miyamoto niet bezig met Nintendo NX hardware

  Legendarische gamedesigner Shigeru Miyamoto houdt zich niet bezig met de Nintendo NX. Dat zegt hij in een gesprek met het Amerikaanse Fortune.

  Miyamoto is vooral bekend van games als Mario, Zelda en Star Fox. Maar hij heeft zich ook altijd bezig gehouden met de Nintendo hardware, zoals de Wii en Wii U.

  Met de komende Nintendo NX is daar verandering in gekomen. Hij heeft een stapje terug gedaan. "Ik heb mezelf teruggetrokken uit sommige hardware gedeeltes en richt me echt op de software waar ik bij betrokken ben, zoals bijvoorbeeld de nieuwe Star Fox game," zo zegt hij.

  Dat betekent echter niet dat Miyamoto totaal niets van de Nintendo NX weet. Hij houdt alles scherp in de gaten, "maar ik ben niet actief ermee bezig en maak geen beslissingen," voegt hij toe.

  Nintendo NX nog een raadsel

  De nieuwe spelcomputer van Nintendo is nog gehuld in mysterie. Dat zal voorlopig zo blijven. Nintendo praat pas in 2016 over de nieuwe hardware, onder andere uit angst voor concurrentie. Wat we kunnen verwachten van de nieuwe console blijft dus afwachten.

  Ondertussen gaat het bedrijf verder met het ondersteunen van de Wii U. Dit jaar komen er nog meerdere exclusives uit voor het systeem dat tegenwoordig voor 289 euro over de toonbank gaat.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.