Misschien Beauty and the Beast ban in Rusland wegens 'homoscene'

  Als het aan de Russische politicus Vitaly Milonov ligt zal de live-action versie van Beauty and the Beast niet in Rusland te zien zijn. De film bevat namelijk een 'homoscène' en dat is volgens Milonov genoeg voor een Beauty and the Beast ban.

  Vitaly Milonov heeft in een brief gericht aan de minister van cultuur aangegeven dat Beauty and the Beast "homopropaganda" bevat en hij wil daarom dat de release van de film wordt afgezegd. Het is sinds 2013 illegaal in Rusland om informatie over homoseksualiteit te geven aan minderjarigen. Deze film zou zich daar aan schuldig maken.

  Of er ook daadwerkelijk een Beauty and the Beast ban wordt doorgezet is afhankelijk van de minister van cultuur. Als hij concludeert dat de film inderdaad de wet overtreedt door informatie te geven over homoseksualiteit dan kan de ban er komen. Als hij vindt dat er niets mis is wat er in de film gebeurt dan zal Beauty and the Beast gewoon in Rusland te zien zijn.

  Beauty and the Beast ban voor liefde van LeFou

  In de film is er naast de liefde in het hoofdverhaal tussen Belle en het Beest ook een subplot over de groeiende liefde van LeFou, de sidekick van Gaston, voor zijn knappe vriend. Disney was deze week in het nieuws omdat het de eerste keer is dat een homoseksueel karakter zo in beeld wordt gebracht.

  Hier in Nederland draait de film natuurlijk gewoon in de bioscoop. Vanaf 29 maart kun je de nieuwste Disney musical bekijken. Beauty and the Beast heeft Emma Watson in de hoofdrol als Belle. Het personage LeFou wordt vertolkt door Josh Gad, die ook de sneeuwpop in Frozen voor zijn rekening nam.

  Recent werd er nog een nieuwe trailer voor Beauty and the Beast uitgebracht. Deze trailer kun je boven dit artikel bekijken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.