Mini NES Classic Edition release aangekondigd

  Oude tijden kunnen binnenkort herbeleefd worden. Nintendo komt namelijk met de Mini NES Classic Edition release, die nagenoeg identiek is aan de console van ruim dertig jaar geleden, maar dan kleiner en met een HDMI-aansluiting die je direct beeld geeft op je HDTV.

  Deze Mini NES Classic Edition brengt nostalgie terug en doet de harten van oude gamers wat sneller kloppen. De nieuwe oude console komt in een iets kleiner formaat dan die je nog in je kast hebt staan, maar lijkt qua uiterlijk verder exact hetzelfde. Het enige verschil is dat de Mini NES Classic Edition met een HDMI-kabel binnen no-time beeld geeft op je HDTV. Verder is alles hetzelfde gebleven, dus ook de games.

  De Mini NES Classic Edition release komt namelijk uit met dertig speelbare games die standaard meegeleverd zijn, waaronder de bekende namen als Super Mario Bros, Donkey Kong, The Legend of Zelda en Kirby's Adventure. Daarnaast zijn er nog tal van andere titels die je als een tijdmachine even mee terug nemen in de tijd.

  Mini NES Classic Edition release neemt je mee terug in de tijd

  Het idee voor de Mini NES Classic Edition release is geboren uit het feit dat Nintendo terug wil naar haar roots. Waarom speelden fans van de Nintendo zoveel op deze console? Dit gevoel wil het bedrijf terugbrengen met deze kleine versie en ook nieuwe, jonge spelers de kans geven om kennis te maken met de console en bijhorende games.

  Iedere Mini NES Classic Edition console wordt standaard geleverd met de dertig beschikbare games, een HDMI-kabel, voedingskabel en een NES controller. Speel je graag met z'n tweeen dan kan je een extra NES controller aanschaffen voor 10 euro. Deze controller kan ook gebruikt worden als Wii U controller als je even dat retro gevoel wilt hebben tijdens het spelen op de Wii U.

  Vanaf 11 november ligt de Mini NES Classic Edition voor 60 euro in de winkels.

  Super Mario Bros. (NES)

  Verkijgbaar vanaf 28 july 2012

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.