Minecraft verbod misschien in Turkije wegens geweld

  Turkije zou Minecraft willen verbieden omdat het ministerie van sociale zaken en familie het spel te gewelddadig achten voor kinderen.

  Het spel waarin je forten en bomen kunt bouwen beschikt ook over een Survival Mode waarin je jezelf moet verdedigen tegen zombie aanvallen en soms moet je ze ook vermoorden.

  De regionale krant Hurriyet Daily News meldt dat het ministerie zegt dat sommige kinderen in de war kunnen raken tussen de het pixelachtige landschap van Minecraft en de echte wereld. Zo zouden de kinderen kunnen gaan denken dat het normaal is om dieren in het echt te plagen.

  Minecraft verbod? Turkije blokkeerde eerdere al sociale mediakanalen

  Het nieuwtje lijkt te bizar om waar te zijn. Turkije heeft nog geen historie in het verbieden van games, maar de overheid heeft al wel vaker de toegang tot grote diensten geblokkeerd.

  Zo werden YouTube en Twitter al eens geblokkeerd door de Turkse overheid. En zijn meer dan 67.000 websites geblokkeerd door de Turkse authoriteiten. Het is nog niet duidelijk of Minecraft ook daadwerkelijk wordt verboden door de Turkse regering.

  Minecraft

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.