Minecraft Super Duper Graphics Pack geannuleerd

  Wie Minecraft graag in 4K zou spelen zal vandaag teleurgesteld zijn. De Minecraft Super Duper Graphics Pack die in 2017 werd aangekondigd is niet meer in ontwikkeling. Daarmee is een officiële manier om Minecraft in Ultra HD resolutie te spelen van de baan.

  Naast 4K resolutie zou de Super Duper Graphics pack enkele andere grafische updates naar de game brengen. Betere belichting en een realistischere look voor onder andere het water maakten ook deel uit van de update. Dit alles is in zijn geheel geannuleerd.

  Waarom komt er geen Minecraft Super Duper Graphics Pack meer?

  In de ontwikkelingsupdate die ontwikkelaar Mojang heeft vrijgegeven staat vermeld dat de Graphics Pack technisch te veeleisend bleek. De ontwikkelaar was niet blij met de technische prestaties op alle platforms waarop de game beschikbaar is. Dat zou de reden zijn voor het annuleren van de update.

  Wel meldt Mojang dat er gekeken wordt naar andere manieren om Minecraft een nieuwe look te geven. Voor wie Minecraft graag letterlijk op een andere manier ziet is er dus nog enige hoop. Mojang houdt zich intensief bezig met de technische kant van de platforms waar het mee werkt en beweert daar binnenkort meer over te kunnen zeggen.

  Minecraft

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.