Minecraft in totaal bijna 54 miljoen keer verkocht

  Minecraft is, gezien over alle platformen, bijna 54 miljoen keer verkocht. Dat zegt ontwikkelaar Mojang. Dat de game populair is wisten we al, maar 54 miljoen....!

  Volgens Patrick Geuder, data-analist bij indiestudio Mojang, heeft de verkoop van de consoleversies van Minecraft het succes van de PC- en Mac-versie overtroffen.

  Geuder heeft geen precieze verkoopcijfers voor alle aparte versies van digitale blokkendoos Minecraft. Wel is al bekend dat Minecraft tot en met april 15 miljoen keer over de toonbank is gegaan op de PC, en dat de game al ruim 12 miljoen exemplaren heeft verkocht op de Xbox 360. Daarbij is de mobiele versie van het Zweedse spel ook al 21 miljoen keer verkocht, aldus Mojang.

  Minecraft in augustus naar next-gen

  Verder heeft de Zweedse indiedeveloper bevestigd dat de Vita-, PS4- en Xbox One-edities van Minecraft in augustus uitkomen. Spelers zullen savegames kunnen uitwisselen tussen de PlayStation 3 en de Vita. Ook kunnen PlayStation-gamers hun spelwerelden overzetten naar de PS4, maar savedata van de twee apparaten zijn niet bruikbaar op Sony's nieuwe console.

  Tenslotte kunnen Xbox 360- en PS3-bezitters Minecraft naar respectievelijk de Xbox One en de PlayStation 4 upgraden, tegen "een klein bedrag".

  Misschien vraag je je af waarom Minecraft zo ongekend populair is. De redenen daarvoor zetten we onlangs op een rijtje in onze Minecraft-special.

  Minecraft: Pocket Edition

  Verkijgbaar vanaf 16 august 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.