Minecraft film krijgt Frozen 2 schrijver

  Frozen 2 schrijver Allison Schroeder neemt de Minecraft film op zich. Dat meldt The Hollywood Reporter. De film, gebaseerd op de game Minecraft, is al enige tijd in ontwikkeling en heeft al enkele schrijvers en regisseurs gehad. Of Schoeder haar script baseert op een eerdere versie is niet bekend.

  Naast Frozen 2 schreef Schroeder ook mee aan Christopher Robin en het veelbekroonde Hidden Figures. Het lijkt er dan ook op dat de Minecraft film in bekwame handen is. We moeten uiteraard nog afwachten hoe deze ervaring zich laat vertalen naar Minecraft.

  Wie werken er nog meer aan de Minecraft film?

  De film wordt geproduceerd door Roy Lee (It) en Jon Berg (Aquaman). Mojang, ontwikkelaar van de game, heeft ook een rol in de productie van de film. Peter Sollett is de huidige regisseur en co-schrijver. Op zeker moment was er sprake van dat Steve Carrell (The Office) een rol zou hebben, maar het is onduidelijk of dit nog steeds het geval is.

  Deze samenstelling van mensen is zeker niet de eerste groep die werkt aan de film. Het project begon al in 2014, toen met Shawn Levy (Arrival) als regisseur. Later werd de film overgenomen door Rob McElhenny (Wonder Woman) voordat het project bij Sollett terechtkwam.

  Waar gaat de film over?

  Voor zover bekend draait de plot van de film om een tienermeisje en een onwaarschijnlijke groep vrienden. Zij moeten Overworld redden van de Ender Dragon. Deze plot beschrijving is van voordat Allison Schroeder is aangenomen, dus of dit blijft kloppen moeten we nog even afwachten.

  De film staat in de planning voor een release in maart 2022. Die datum moet haalbaar zijn, mits er geen grote veranderingen meer zijn in schrijvers of regisseurs. Als je niet zo lang wil wachten tot je een minecraft verhaal kan ervaren kun je Minecraft: Story Mode spelen, waarvan we een review hebben.

  Minecraft

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.