Minecraft Classic gratis speelbaar naar aanleiding van 10-jarig jubileum

  In iets minder dan een week viert Minecraft zijn 10-jarig jubileum. Om dit te vieren maken Mojang en Microsoft Minecraft Classic gratis speelbaar voor internetbrowsers. Het gaat om de originele pre-alfa versie van de game waarin je bijna alleen kan bouwen.

  De eerste editie van Minecraft komt alweer uit 2009 en is het begin van een ware rage. Dit begint allemaal met Minecraft Classic. Die game kan je vanaf nu herbeleven in je browser voor de volledige prijs van niks.

  Wat is Minecraft Classic?

  Minecraft Classic is een tot op het bot gestripte versie van de game. Hij bevat alle originele features inclusief 32 bouwblokken en alle bugs en glitches. Dit betekent dat er geen biomes, wapens en tools zijn. Het enige wat je hebt, is gras, bomen, grond en wol. Je hoeft niks geks te doen om toegang te krijgen tot de game. Het enige wat je hoeft te doen is op deze link te klikken.

  Deze versie van Minecraft stamt uit 2009 en is een Jave editie van de game. De game is vrij kaal en de focus ligt vooral op het bouwen van verschillende bouwwerken die je in je hoofd hebt zitten. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld tegen vijanden te vechten of te vergaan van de honger.

  Wanneer is het Minecraft jubileum?

  Het 10-jarig jubileum van Minecraft wordt op 17 mei gehouden. De organisatie ligt in handen van ontwikkelaar Mojang en uitgever Microsoft. Hier kijken ze terug naar het verleden en werpen ze een blik in de toekomst van de game. Markus 'Notch' Persson, de originele bedenker van Minecraft, is niet voor dit evenement uitgenodigd.

  Een vertegenwoordiger van Microsoft zei tegen Variety dat Persson niet mag komen door zijn uitspraken uit het verleden. Hierbij refereert het bedrijf naar uitspraken die hij deed op Twitter. Persson heeft zelf niet gereageerd op het bericht.

  Microsoft liet gisteren weten dat er een Minecraft AR-game voor mobiel in aantocht is. Er komt ook een live-action Minecraft film, maar die is uitgesteld naar 2022. Minecraft is speelbaar op bijna elk platform waaronder de 3DS, PC, PlayStation 4, Switch en Xbox One.

  Minecraft

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.