Minecraft bedenker koopt duurste Los Angeles villa

  Wie had gedacht dat Minecraft bedenker Markus "Notch" Persson zelf een huis zou gaan bouwen of in ieder geval ontwerpen, zit ernaast. Hij heeft namelijk het duurste huis in Beverly Hills, LA gekocht.

  Microsoft kocht Minecraft in september voor 2,5 miljar dollar, waarop Minecraft bedenker Notch en andere oprichters van het spel per direct het bedrijf verlieten. Persson besloot hierna om zijn koffers te pakken en naar Los Angeles te verhuizen.

  Minecraft bedenker bedenkt prijzige woonwens

  Hij betaalde vervolgens het niet geringe bedrag van 70 miljoen dollar voor een nieuw stulpje. De John Aaroe Group, een makelaar gespecialiseerd in luxe huizen, zei het volgende over het huis en de aankoop:

  "Persson's aankoop bevat alles in het huis van luxe meubels tot exotische electronica, zoals de 16 meter brede deur van gebogen glas die de huiskamer van het infinity pool scheidt. Het zwembad heeft door iPad bestuurbare fonteinen en biedt een spectaculair uitzicht. Kratten met Dom Perignon waren bij de deal inbegrepen."

  Minecraft bedenker koopt een nieuwe huisje

  Mocht je nog niet overtuigd zijn dat dit huis 70 miljoen dollar hoeft te kosten, lees verder:

  "Er is een kamer voor snoep, een auto showroom, een wodkabar en een tequilabar, acht slaapkamers, 15 badkamers, kasten ter grote van appartementen, een bioscoop met 16 stoelen, en in het algemeen een overweldigende zintuiglijke ervaring."

  Minecraft bedenker koopt een nieuwe huisje

  Maar wat is een huis zonder accessoires?

  "Inbegrepen bij de prijs zijn M&M-torens, gigantische granaat kunst, een replica van James Dean's motor, een 5,5 meter lange onyx eettafel met Roberto Cavalli couverts à 3700 dollar per stuk, drie 90 inch HD-schermen die in het plafond van lounge op de benedenverdieping panorama's van Los Angeles laten zien, en alle 15 badkamers hebben Toto Neorest toiletten à 5600 dollar per stuk."

  Je kunt op Vimeo een digitale rondleiding door het huis krijgen. De steenrijke Minecraft bedenker zou Jay-Z en Beyoncé hebben afgetroefd, die ook een oogje op het huis hadden.

  Gisteren werd bekend dat de Mincraft-serie nog lang niet is afgelopen; er komt nu ook een Minecraft Story Mode game van Telltale Games, die ergens volgend jaar moet verschijnen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.