Minecraft: 2,5 jaar werk aan gigantische stad

  In Minecraft is een van de grootste projecten ooit aan de gang: iemand werkt al 2,5 jaar aan een levensgrote stad die met 4,5 miljoen blokken in elkaar wordt gezet. Het plan is om de stad over te zetten naar de PC om Titan City nog groter te maken.

  In de Minecraft worden wel vaker dingen nagebouwd, zoals een iPhone of een compleet werkende versie van Portal 2. Het kan echter nog gekker, want er is iemand geweest die 2,5 jaar heeft gewerkt aan een gigantische stad. Met 4,5 miljoen blokjes bouwde Duncan Parcells op zijn Xbox 360 een stad die hij Titan City heeft genoemd.

  Bij gebrek aan een PC (Parcells had alleen een Mac beschikbaar) besloot hij de stad op zijn Xbox 360 te maken. Nu heeft hij wel een PC tot zijn beschikking, dus het plan is om het geheel over te plaatsen, zodat daar sneller verder gewerkt kan worden. In de video hierboven is te zien hoe de stad eruit ziet.

  Er is 2,5 jaar gewerkt aan een gigantische stad in Minecraft genaamd Titan City

  Minecraft blijft populair

  De game is al sinds 2011 uit, maar heeft de afgelopen jaren een stijging in populariteit gezien. De ontwikkelaar, Mojang, werd kort geleden nog overgenomen door Microsoft voor een bedrag van 2,5 miljard dollar. Ook is er een film onderweg

  Minecraft: Pocket Edition

  Verkijgbaar vanaf 16 august 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.