Miljoen spelers voor Don't Starve

  Don't Starve, de indiegame van ontwikkelaar Klei Entertainment waarin overleven centraal staat, heeft meer dan één miljoen spelers. Dat maakte de indie-developer dinsdag bekend.

  Het succes van Don't Starve, sinds april 2013 beschikbaar op PC en vanaf 8 januari ook op de PlayStation 4, is vooral te danken aan het feit dat de indiegame momenteel gratis te downloaden is voor PlayStation Plus-leden. Klei Entertainment heeft als gevolg hiervan inmiddels aangekondigd te kijken naar de mogelijkheden van een versie voor de PlayStation Vita.

  Corey Rollins, medewerker van Klei Entertainment, berichtte het volgende aan Edge:

  "Al voor het einde van 2013 hadden we meer dan één miljoen spelers van Don't Starve. Dankzij PlayStation Plus, met de promotie als gratis game, hebben een heleboel mensen die onze game wellicht nooit zouden hebben geprobeerd [Don't Starve wel een kans gegeven] en zich er erg mee vermaakt. Een deel van die mensen heeft ook de PC-versie uitgeprobeerd, en is mogelijk geïnteresseerd in de aankomende DLC."

  Dat Klei Entertainment nu onderzoek doet naar een PS Vita-versie, is grotendeels te danken aan het feit dat veel gamers bij de PS4-versie van Don't Starve gebruik maken van de remote play-functie, waarmee men tussen PS4 en Vita communiceert.

  Ook is Klei-medewerker Rollins geïnteresseerd in het uitbrengen van versies van Don't Starve voor iOS en andere mobiele platformen. Dat laatste ligt momenteel echter niet in de prioritieten van Klei Entertainment.

  Don't Starve

  Verkijgbaar vanaf 24 april 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.