Miljoen Sonic Mania sales wordt gevierd met Sonic Mania Plus release

  De keuze om Sonic Mania aan te schaffen wordt wordt met een enorme sprint gemaakt. SEGA maakt bekend dat de egel al op meer dan een miljoen consoles rond rent. SEGA gebruikt dit succes als opzetje naar de Sonic Mania plus release.

  De verkoopcijfers werden gepubliceerd door het Japanse tijdschrift Famitsu. De verkoopcijfers neemt de cijfers mee van alle platformer waarop het spel is uitgebracht.

  Sonic Mania Plus releasedatum bekend

  SEGA breidt uit op dit kleine succes door aan Sonic Mania Plus te werken, een versie die het spel naar de retailmarkt zal brengen. Deze geüpdatete versie voegt onder andere twee nieuwe speelbare karakters aan het spel. Het gaat hier om Ray de vliegende Eekhoorn en Mighty de Armadillo. Als je al in het bezit bent van de oorspronkelijke Sonic Mania-game, dan kun je straks het spel uitbreiden door de Plus-elementen als DLC te downloaden.

  Sonic Mania Plus is momenteel in ontwikkeling voor de Switch, PS4 en Xbox One. Via een trailer op het kanaal van Nintendo is bekendgemaakt dat de game op 17 juli zal verschijnen. In diezelfde trailer zien we de nieuwe helden Mighty en Ray per direct in actie. De trailer waarover we spreken is bovenaan dit artikel toegevoegd.

  Sonic Mania sales niet overschatten

  Vorig jaar verscheen Sonic Mania op de Nintendo Switch, Xbox One, Playstation 4 en PC. Het spel behaalde betere resultaten dan de main game Sonic Forces. In onze Sonic Forces review scoorde de game maar een 6.5, terwijl Sonic Mania maar liefst een 8,5 kreeg. Het is dus niet gek dat SEGA liever voortbouwt op het succes van Sonic Mania.

  Toch moet dit succes niet worden overschat: 1 miljoen is veel, maar is niet gigantisch hoog als je het met andere titels vergelijkt. Neem bijvoorbeeld Sea of Thieves die op één dag 1 miljoen spelers wist te behalen. Het spel had totaal twee miljoen spelers in de week van uitgave. Het aantal verkopen loopt dan ook snel fors op.

  Wel moet worden opgemerkt dat Sonic Mania enkel als downloadtitel in digitale stores is verschenen. Hierdoor ontgaat de game natuurlijk het publiek dat die games liever fysiek in de kast wil hebben en daarom bij de plaatselijke videogamewinkel zijn spellen haalt.

  Sonic Mania Plus

  Verkijgbaar vanaf 17 july 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.