Middle-earth: Shadow of Mordor heet bewust niet Lord of the Rings

  Lord of the Rings staat niet in de titel van Middle-earth: Shadow of Mordor om verwarring tegen te gaan. Bob Roberts, lead designer van de game, maakte dit bekend in een interview met Eurogamer op EGX.

  Middle-earth: Shadow of Mordor heet niet Lord of the Rings: Shadow of Mordor, omdat Monolith niet wilde dat mensen dachten dat het ging om een hervertelling van de boeken of films. Ze konden wel de Lord of the Rings naam gebruiken als ze dat wilden, maar hebben bewust gekozen voor het weglaten van de beroemde titel. Het team van Monolith wilde simpelweg een game maken die toegankelijk is voor iedereen, ongeacht hun kennis van de verhalen van Tolkien.

  Middle-earth: Shadow of Mordor vandaag te koop voor next-gen

  Middle-earth: Shadow of Mordor is vanaf vandaag te koop voor PlayStation 4 en Xbox One. De versie voor PlayStation 3 en Xbox 360 is uitgesteld naar 21 november. De next-gen versie daarentegen is vervroegd: de game zou eerst op 7 oktober uitkomen, maar werd een paar dagen teruggeduwd naar 3 oktober. De PC-versie ligt sinds 30 september in de winkelschappen.

  Middle-earth: Shadow of Mordor

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.