Microsoft wil gesprekken met Nintendo over Xbox One crossplay

  Bij sommige games is er al sprake van: Xbox One crossplay met spellen op Windows 10. Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat het gesprekken wil gaan voeren andere ontwikkelaars om crossplay te promoten. Hieronder vallen onder andere Nintendo en Valve.

  Microsoft heeft aangegeven dat zij openstaan voor gesprekken met ontwikkelaars en utgevers, dat zegt Mike Ybarra, de vice-voorzitter van Xbox. Nintendo en Valve zijn de meest prominente ontwikkelaars waar Microsoft op hoopt. De potentiële gesprekken zullen niet alleen gaan over crossplatform Xbox One en Windows, maar ook over de multiplayer tussen bijvoorbeeld de Switch en de Xbox One.

  Xbox One crossplay details

  Volgens Microsoft draait het om de keuze van de gamer en het boeit Ybarra niet op welk platform ze spelen, als ze maar gamen.

  ''Ik wil alleen maar dat spelers plezier hebben met hun games omdat dat het beste is voor de game-industrie. De eisen van de consumenten en ontwikkelaars zijn veranderd, gamers willen nu gewoon hun games spelen in één grote gecombineerde multiplayer.''

  Microsoft is het daarmee volledig eens en wil dus de gesprekken aangaan met uitgevers en ontwikkelaars. Volgens Ybarra staat Nintendo hoog op de lijst omdat zij daar het meeste werk aan zullen hebben. Er komen en zijn tot nu een paar games die Xbox One crossplay ondersteunen: Ark Survival Evolved, Forza Horizon 3, Sea of Thieves en Crackdown 3.

  Een voorbeeld van crossplay tussen meerdere platforms s Minecraft, bij die game is al sprake van enige van vorm van gecombineerde multiplayer tussen PC, Xbox One, Nintendo Switch en de mobiele versies. Het lijkt erop dat Sony niet warm te krijgen is voor zo een samenwerking.

  Volgens Ybarra focust Psyonix, de ontwikkelaar van Rocket League, zich momenteel op het mogelijk maken van een gecombineerde multiplayerbasis tussen consoles en PC. Wanneer dit project klaar komt is nog niet bekendgemaakt.

  Crackdown 3

  Verkijgbaar vanaf 15 february 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.