Microsoft wil Game Pass en originele Xbox games op PC

  In een interview met PC Gamer heeft Phil Spencer aangegeven dat hij wil dat de Game Pass en originele Xbox games uitkomen op PC. Zo kun je klassieke Xbox games niet alleen spelen op je Xbox One, maar ook op je PC.

  Afgelopen week tijdens de E3 2017 in Los Angeles heeft Phil Spencer een aantal belangrijke opmerkingen en aanmerkingen gedaan. Zo gaf hij onder meer aan dat hij geen fan is van console exclusieve content in multiplatformgames. Daarnaast kreeg hij de vraag of klassieke Xbox emulatie mogelijk is op de PC, waar hij direct ja op antwoordde.

  Game Pass en originele Xbox games komen uit op PC

  Hij gaf aan in het interview dat klassieke Xbox games makkelijker te emuleren zijn dan de Xbox 360 games. De originele games zijn namelijk geprogrammeerd voor een processor met X86 architectuur. Deze games draaien op 32bits en moeten zo aangepast worden dat ze goed werken op Windows 10 met 64bits architectuur.

  Verder vroeg PC Gamer aan hem in het interview wat het doel is van Microsoft’s Game Pass subscriptie service van 10 euro per maand waarbij Xbox One gamers toegang krijgen een grote bibliotheek aan oudere games.

  Phil Spencer geeft aan dat de Game Pass voor PC en Xbox One zowel goed is voor gamers en gameontwikkelaars. Dit heeft hij erover gezegd:

  'It’s a business model that I think could be good for creators, and when business models work for creators, it usually means good content will come for gamers. I like that.’

  Vooralsnog heeft Microsoft nog geen concrete aankondiging gedaan voor de Game Pass en klassieke Xbox Games op de PC. Maar aangezien de baas van Xbox het wil, is de kans groot dat het er ook aan gaat komen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.