'Microsoft werkt niet aan een Xbox streaming only console'

  De afgelopen tijd gaat er een nogal hardnekkig gerucht rond dat Microsoft aan een console werkt die alleen games streamt. Phil Spencer, executive vice president gaming bij Microsoft heeft dit gerucht nu de wereld uit geholpen. Microsoft werkt niet aan een Xbox streaming only console.

  XGN

  Spencer vertelde dit in een reeks korte interviews met Gamespot, waarin onder andere gamescom, project xCloud en project Scarlett aan bod kwamen. De focus van Microsoft ligt momenteel in zijn geheel bij deze twee projecten. Project Scarlett zal de nieuwe console uit de stal van de consolemaker worden en xCloud richt zich op het mobiel beschikbaar maken van een ijzersterke game ervaring. Hiermee ontkracht Spencer de geruchten over een mogelijke derde platform dat online gamestreaming aanbiedt.

  'Afgelopen jaar hadden we het over xCloud en toen gaf ik aan dat we aan nieuwe consoles werken, maar dat is alles wat ik gezegd heb. Er is nooit aangegeven dat er over een streaming console in de maak is. Ik denk dat mensen misschien denken dat dit de disc-loze Xbox is die inmiddels uit is. We werken niet aan een streaming only console momenteel."

  Zijn streaming only consoles de toekomst volgens Spencer?

  Spencer wijdde verder uit dat volgens hem gamestreaming nog lang niet mainstream is. Hij maakte het vergelijk met Netflix hierbij, waarbij hij aangaf dat deze dienst al ruim 20 jaar oud is. Zo snel gaat het dus volgens Spencer allemaal niet gebeuren. Volgens hem duurt het nog wel even voordat we massaal games streamen. Of dat 20 jaar zoals het bij Netflix het geval is, denkt Spencer niet, maar het zal in ieder geval nog een paar jaar duren.

  Verschillende streaming only diensten wel al beschikbaar

  Los van de mening van Spencer stijgt het aantal gamestreamingdiensten momenteel flink. Er komen steeds meer diensten die games aanbieden om te streamen. Denk aan diensten als PlayStation Now en de recentere diensten Shadow en Google Stadia. Microsoft heeft zelf dus ook een soortgelijke dienst aangekondigd met xCloud, maar een console zal nog even uitblijven.

  Over xCloud vertelde de voorman van Microsoft verder niet veel. Deze dienst zal ook games als stream aanbieden, waarbij je mobiele apparaat op een speciale controller geklikt wordt en je je Xbox-games bijvoorbeeld in de trein kan spelen. Het streamen zal dan gebeuren vanuit je eigen console. Afgelopen E3 mochten wij alvast proeven van xCloud. Lees voor onze bevindingen onze hands-on met de dienst.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.