Microsoft teaset nieuwe Minecraft AR-game voor mobiel

  Gisteren werd er na afloop van de Microsoft Build 2019 persconferentie een korte video online geplaatst waarin een nieuwe Minecraft game wordt getoond. De game maakt gebruik van augmented reality. Microsoft heeft aangekondigd meer over deze game bekend te maken op 17 mei.

  Augmented reality is een techniek waarbij er objecten in de echte wereld worden geplaatst die je bijvoorbeeld kunt zien door middel van je smartphone camera. Augmented reality (AR) verschilt hierin met virtual reality (VR) aangezien bij VR de realiteit wordt vervangen door een virtuele wereld. Augmented reality werd toegepast bij de populaire smartphone game Pokémon Go.

  Wat weten we over de Minecraft AR-game?

  In de trailer getiteld ‘What’s Minecraft up to?’ zien we hoe een man zijn mobiele telefoon laat liggen op een bankje. Als de vrouw die naast hem zit dit merkt, pakt ze de telefoon op en probeert hem terug te geven. Als ze een blik op het beeldscherm werpt, ziet ze vol verbazing dat er door middel van AR een varken zoals we hem kennen uit Minecraft op straat loopt. Onderaan het scherm zien we een inventory balk waar onder andere een zwaard, appel, baksteen blok en een stuk kip instaan.

  Minecraft AR-game

  Hieruit kunnen we concluderen dat het in de Minecraft AR-game waarschijnlijk mogelijk wordt om blokken te plaatsen waarmee huizen gebouwd kunnen. Een mogelijkheid zou kunnen zijn om je eigen creaties in AR vervolgens te bewandelen. Door de aanwezigheid van het zwaard kan ook gezegd worden dat er met de bekende Minecraft monsters als Skeletons, Zombies en Creepers gevochten kan worden. Minecraft is geen vreemde van AR. Tijdens de Microsoft E3 persconferentie werd er een Hololens demo getoond waarin spelers met hun handen een Minecraft wereld die in de echte wereld verscheen konden beïnvloeden.

  Welke AR-games zijn er nog meer in de maak?

  Na het succes van Pokémon Go verschenen er meerdere soortgelijke games. Dit jaar komt er een nieuwe AR-game uit van Niantic, de ontwikkelaar van Pokémon Go. Deze game heeft een Harry Potter thema. In de game genaamd ‘Harry Potter: Wizards Unite’ kunnen spelers een klasse en huis (gryffindor, slytherin etc.) kiezen en met een toverstok vechten tegen de mythische wezens uit de Harry Potter-franchise.

  Minecraft

  Verkijgbaar vanaf 18 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.