Microsoft Store maakt games cadeau geven mogelijk

  Voor leden van het Xbox Insider Program is het nu mogelijk om via de Microsoft Store cadeaus te sturen naar vrienden. Deze functie zal later ook beschikbaar worden voor andere spelers.

  Tot nu toe was het onmogelijk om games als cadeau te kopen en te sturen naar je vrienden op Xbox One. Het was mogelijk om de fysieke game te geven, of om giftcards als cadeau te kopen. Maar nooit was het mogelijk om een game uit de digitale winkel op de console te kopen en te versturen zoals dat bijvoorbeeld wel kan bij Steam. Microsoft brengt daar nu een verandering in en introduceert het cadeau doen van games via de Xbox Game Store.

  Microsoft Store maakt cadeaus geven mogelijk op Xbox One

  Leden van het Xbox Insider Program, spelers die vroege functies voor de Xbox One uittesten, kunnen nu games kopen en sturen naar anderen. Via de Microsoft Store, die je via je Xbox One of Windows 10 computer kunt bereiken, kunnen de leden games kopen als cadeau. Deze kunnen dan verstuurd worden naar een emailadres of gamertag en er kan een persoonlijk bericht bij de verzending geplaatst worden.

  De ontvanger krijgt daarna een email (ook al stuur je naar een gamertag) met daarin de code voor de game. Deze code kan ingevoerd worden via Xbox Live. Games die Play Anywhere ondersteunen kunnen ook als cadeau gegeven worden. Deze kunnen dan op de Xbox One en op een Windows PC gespeeld worden.

  Het is nog niet duidelijk wanneer andere spelers toegang krijgen tot deze functie, maar verwacht wordt dat het geven van cadeaus wordt toegevoegd in de volgende update.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.