Microsoft stopt met uitbrengen van nieuwe Windows Phone features

  Windows Phone lijkt dan toch echt aan het einde van haar latijn te zijn aangekomen. Joe Belfiore, vicepresident van de Windows tak van Microsoft, bevestigt op Twitter dat er niet langer nog nieuwe Windows Phone features uitkomen.

  Alex Holyoake

  Dit besluit komt niet geheel onverwacht, want de mobiele tak van Microsoft ligt al een hele tijd op zijn gat. Zo daalde het marktaandeel vorig jaar al tot een dieptepunt. Nu Microsofts Belfiore gezegd heeft dat het uitbrengen van nieuwe Windows Phone features niet meer gaat gebeuren, lijken de dagen geteld.

  Niet langer meer nieuwe Windows Phone features, ondersteuning blijft wel

  Volgens Belfiore is het gebrek aan ondersteuning van ontwikkelaars één van de belangrijkste redenen om het vernieuwen van Windows Phone een halt toe te roepen. Dat, in combinatie met het lage marktaandeel, doet Microsoft er toe beslissen niet langer meer te werken aan nieuwe features. Het bedrijf blijft de service overigens nog wel voorzien van ondersteuning met betrekking tot het wegwerken van bugs en verbeteren van de veiligheid. Je Microsoft Lumia zal dus niet opeens nutteloos worden.

  Verdwijnt Microsoft dan volledig van de mobiele markt? Dat niet, want de technologiegigant werkt wel aan apps voor iOS en Android. Zo zijn de laatste jaren al de verschillende Office programma's er naartoe gebracht en ook Edge, Microsofts browser, maakt binnenkort haar opwachting op iOS en Android.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.