Microsoft staat open voor toekomstige games met crossplay

  Microsoft wil conversaties houden met ieder ontwikkelingsteam dat in de toekomst games met crossplay wil aanbieden met consoles en PC’s. Dit heeft het bedrijf verteld aan VG247.

  Mike Ybarra, vice president van Xbox, vertelt dat Xbox graag wil praten met ontwikkelaars als Valve en Nintendo als het gaat om het bespreken van multiplayer games die op meerdere platforms werken. Dit betekent ook consoles buiten de Xbox One en de PC om.

  “Het gaat meer om de keuze van gamers. (…) Het maakt me niet uit waar ze spelen, ik wil gewoon dat mensen plezier hebben met het spelen van spellen want dat is gewoon beter voor de industrie.” Vertelt Ybarra.

  Meer vraag om games met crossplay

  Volgens Ybarra is de game-industrie veranderd. Hij zegt dat spelers willen gamen met vrienden ongeacht op welk platform dat is en daar is Microsoft het mee eens. Vandaar de uitnodiging naar ontwikkelaars.

  “Valve bevindt zich verder in de straat. Nintendo ook, ze zijn maar een straat van ons af. We hebben deze discussies met verschillende ontwikkelaars, en we staan daar volledig voor open.”

  Ybarra zegt dat Psyonix de eerste ontwikkelaar was die op Microsoft af stapte om Rocket League de crossplay optie te geven. Games die momenteel crossplay bevatten zijn Forza Horizon 3, Portal 2 en Gears of War 4.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.