Microsoft spraakopnames van Kinect en Cortana gebruikers zijn beluisterd door externen

  Toen de Xbox One uitkwam had je leuke features zoals Kinect en Cortana om je console met je stem te besturen. Maar net zoals Google en Apple heeft Microsoft naar deze opnames geluisterd of ze nou bedoeld waren of niet. Ook zijn de Microsoft spraakopnames van beide programma's beluisterd om ze te verbeteren.

  XGN

  Het was bedoeld om alleen spraak op te nemen als de gebruiker "Xbox" of "Hey Cortana" riep, maar er waren ook veel bestanden waarbij de programma's onbedoeld waren geactiveerd. Externe bedrijven werden ingehuurd om naar de audio-bestanden te luisteren. De intentie om de opnames te beluisteren is altijd geweest om de programma's te verbeteren volgens Microsoft, al is er dus niet altijd gebruik gemaakt van opnames waaraan de commando's van Kinect of Cortana vooraf gingen.

  Luistert Microsoft nog steeds mee met Xbox-fragmenten?

  Nu dit is uitgekomen, heeft Microsoft een verklaring uitgebracht waarin ze zegt dat ze is gestopt met het beluisteren van Xbox geluidsfragmenten.

  "Een aantal maanden geleden zijn we gestopt met het beluisteren van spraakinhoud die via Xbox is opgenomen voor productverbetering, omdat we het niet langer nodig vonden en we zijn niet van plan om die beoordelingen opnieuw te starten. We beoordelen af ââen toe een klein aantal spraakopnames dat van de ene Xbox-gebruiker naar de andere wordt verzonden wanneer er meldingen zijn dat een opname onze servicevoorwaarden schendt en we dit moeten onderzoeken. Dit wordt gedaan om de Xbox-community veilig te houden en wordt duidelijk vermeld in onze Xbox servicevoorwaarden. "

  Naast dat Microsoft aangeeft gestopt te zijn met het beluisteren van de fragmenten kunnen gebruikers voor Cortana bekijken wat het programma weet en dit zelfs wissen. Dit kan via een toegewijde privacy pagina die Microsoft beschikbaar gemaakt heeft.

  We hebben de laatste tijd vaak te horen gekregen dat bedrijven ons afluisteren, zoals Apple, Facebook en Google. Apple is onlangs nog aangeklaagd wegens het afluisteren van gebruikers en handige gadgets zoals Alexa bleken mee te luisteren terwijl gebruikers dit niet hadden gevraagd. Het is nu bijna afwachten totdat we van het volgende bedrijf te horen krijgen dat er meegeluisterd is.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.