Microsoft speech recognition nadert menselijke capaciteiten

  Microsoft speech recognition software bereikt een nieuwe mijlpaal. Onderzoekers van Microsoft slaagden erin om de spraakherkenning dusdanig slim te maken, dat deze in de buurt komt van de menselijke foutmarge.

  Volgens het betreffende onderzoek, welke uitgebreid uitlegt wat Microsoft deed, is de foutmarge van deze spraakherkenning software namelijk 5.9 procent. Dit komt min of meer overeen met het vermogen van mensen. Microsoft is een voorloper op het vlak van spraakherkenningsonderzoek en zette ook het vorige record in deze categorie.

  Microsoft speech recognition details

  Dit is wat Microsoft meldde over hun nieuwe mijlpaal:

  "De mijlpaal qua onderzoek betekent niet dat de computer elk woord perfect herkent. Sterker nog, mensen doen dat ook niet. Het betekent dat de foutmarge - ook bekend als de mate waarin de computer woorden misvat, zoals de (Engelse woorden als 'have' 'in plaats van 'is', of 'a' in plaats van 'the' - min of meer hetzelfde is als wat je van mensen zou kunnen verwachten die een bepaald gesprek horen."

  "De software is afhankelijk van diepe neurale netwerken - technologie die data intepreteert op een soortgelijke manier als de menselijke hersenen"

  Onderzoekers noemen de Microsoft 'Corona' assistent-app een stuk software waar de nieuwe Microsoft speech recognition in toepasbaar is. Evenals in de Xbox One hardware - zulke spraakherkenningssoftware opent in elk geval de deuren voor game ontwikkelaars om een stapje verder te gaan qua interactie.

  Welke vooruitgang Microsoft boekt in Nederland? Haar datacenter breidt waarschijnlijk behoorlijk uit.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.