Microsoft sluit Fable 4 release niet uit

  De oorspronkelijke ontwikkelaar van de Fable franchise, Lionhead, mag dan wel gesloten zijn, maar dat betekent niet dat de serie begraven is. Daar hint Shannon Loftis, baas bij de first party afdeling van Microsoft, naar. Krijgen we dan ooit een Fable 4 release?

  In maart 2016 maakte Microsoft bekend dat het Lionhead Studios zal sluiten, waarmee ook de op dat moment in ontwikkeling zittende Fable Legends de das om gedaan werd. Een abrupt einde voor de franchise, zo leek het, maar daar denkt Shannon Loftis anders over. De baas van de first party afdeling van Microsoft (en dus ook Xbox) houdt namelijk van Fable, zo zegt ze tegen GameSpot.

  "Wij houden van Fable. Ik kan niks zeggen over wat we nu doen met de franchise of niet, maar ik zou ooit wel terug willen keren naar Albion (spelwereld van Fable, red.)"

  Fable 4 release duurt nog wel even

  Nu scheelt het dat Microsoft en niet Lionhead de rechten over de Fable franchise bezit, want dat maakt een eventuele Fable 4 release mogelijk. Daarnaast heeft Loftis een flinke vinger in de pap bij het bedrijf, aangezien zij hoofdverantwoordelijke is voor alle first party content. Nu is het overigens niet zo dat we om die redenen snel Fable 4 kunnen verwachten, want waarschijnlijk is deze nog niet in ontwikkeling of in een te vroeg stadium daarvan.

  De laatste game in het Fable universum is kaartgame Fable Fortune, die enkel digitaal te bemachtigen is. Voor een reguliere Fable moeten we aardig ver terug de tijd in, naar 2010 om precies te zijn, want toen verscheen Fable 3. Deze is nog altijd te koop.

  Fable Legends

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.