Microsoft overname van 4 nieuwe studio's

  Tijdens de Xbox E3 conferentie heeft Microsoft bekendgemaakt verschillende studios te hebben overgenomen. Een vijftal studio's zijn onderdeel van deze Microsoft overname en zullen dus aan Xbox games werken.

  Het gaat om Ninja Theory, Playground Studios, Compulsion Games en Undead Labs. De eerdere studio's hebben allemaal al meerdere games gemaakt, waardoor de Xbox One in de toekomst weer een tal van nieuwe games kan verwachten.

  Nieuwe Microsoft studios door Microsoft overname

  Ninja Theory is voornamelijk bekend van Heavenly Sword, Enslaved: Odyssey to the West, DmC: Devil May Cry and Hellblade: Senua's Sacrifice. Playground Studios kennen we van de verschillende Forza games. Eerder waren er al geruchten dat Playground Studios zou worden gekocht door Microsoft.

  Bij de aankoop zitten nog sowieso twee andere bekende namen. Compulsion Games wist naam te maken door met Valve aan Far Cry 3 te werken. Daarnaast is Undead Labs van State of Decay, een game die op PC en Xbox 360 maar liefst een 8.0 kreeg in de State of Decay review.

  Ook gloednieuwe studio

  Microsoft doet niet enkel overnames. Ook is er een gloednieuwe studio gestart: The Initiative. Deze studio is gevestigd in Santa Monica. Waar de ontwikkelaar aan werkt, blijft nog even geheim.

  Microsoft Studios is een verzameling van verschillende studio's die eigendom zijn van Microsoft. Hieronder vallen onder andere bekende studios als Rare, Mojang en Turn 10. Enkele jaren sloot Microsoft meerdere studio's, waardoor de Xbox One met minder exclusieve games kon komen. Daar moet met deze nieuwe ontwikkelaars verandering in komen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.