Microsoft: 'Microtransacties Forza 5 niet ons idee'

  Fans van de race-game Forza 5 waren, zachtjes uitgedrukt, niet al te blij met het nieuwe economie-systeem. Spelers konden namelijk in de game zelf tokens verdienen en daarmee nieuwe auto's vrijspelen, maar het was ook mogelijk om er echt geld voor te betalen.

  Het kwam de game op veel kritiek te staan en de schuld ging al snel naar uitgever Microsoft. De Amerikaanse grootmacht zou waarschijnlijk wel extra geld willen verdienen met de tegenhanger van Gran Turismo, maar uit een interview met Dan Greenawalt, de creative director van ontwikkelaar Turn 10 studios, blijkt dat helemaal niet zo te zijn.

  "We waren zeker niet verplicht om microtransacties toe te voegen, Microsoft dwong ons niet of zo. We waren er al mee aan het experimenteren in Forza 4, we waren ook aan het experimenteren in Horizon en nu ook in Forza 5. Als het echter niet werkt, dan proberen we het ook zo snel mogelijk op te lossen."

  De ontwikkelaar zei verder dat ze gaan proberen om het vertrouwen in fans terug te winnen. "We hebben dit voor geen enkele andere reden gedaan om spelers enthousiast te maken voor racen en gamen."

  Forza 5 kwam 22 november 2013 exclusief uit voor de Xbox One en is alweer de zesde game in de franchise. De game zal gelijk voor Xbox One beschikbaar zijn als die bij ons uitkomt, maar dát is nog steeds niet duidelijk wanneer.

  Forza Motorsport 5

  Verkijgbaar vanaf 2 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.