Microsoft Lumia smartphone design onthuld

  Microsoft Lumia is de nieuwe naam van de voormalige Nokia-lijn, en bij een nieuwe naam hoort een nieuw uiterlijk. Microsoft heeft het nieuwe design van de smartphones onthuld en opmerkelijk genoeg komt de naam 'Lumia' niet op de smartphones te staan.

  Tuula Rytilä, Senior Vice President van Marketing for Phones bij Microsoft, onthulde het design in een bericht op Microsofts officiële Nokia-blog. De smartphones dragen de naam Microsoft met het Windows logo:

  Microsoft Lumia

  Microsoft Lumia

  Rytilä vertelde verder dat de smartphones die nu nog op de markt liggen met het Nokia-logo nog wel te koop blijven en worden door Microsoft ondersteund. Het gaat hier ook om recent aangekondigde toestellen als de Lumia 830 en Lumia 730/735.

  Microsoft Lumia maakt niet helemaal plaats voor Nokia

  Nokia Lumia is dan misschien voorbij, Microsoft blijft nog wel telefoons met alleen het Nokia merk verkopen. Rytilä vertelde dat zogenaamde 'entry-level' mobiele telefoons met het merk zoals de Nokia 130 nog wel op de markt blijven. Eerder waren er al geruchten dat de Nokia Lumia naam op zou houden met bestaan; later maakte Microsoft officieel bekend dat Microsoft Lumia de nieuwe naam is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.