Microsoft laat Nokia naam en Windows Phone logo vallen

  Microsoft is van plan zijn hele smartphonedivisie om te gooien, nog voor de feestdagen in volle gang zijn. Zo houdt Nokia het voor gezien, de naam van het merk zal niet meer voorkomen in toekomstige smartphoneproducten van Microsoft. Hetzelfde gaat gebeuren met het Windows Phone logo.

  Het Windows Phono logo zal vervangen worden door het Windows logo. Naar het schijnt zullen de Nokia Lumia smartphones verder gaan onder de naam Microsoft Lumia. Naar verwachting zal de naamsverandering officieel zijn zodra de nieuwe lichting Lumia smartphones op de markt komen.

  Microsoft is momenteel bezig om de websites van Nokia te verplaatsen naar een pagina op de Microsoft site zelf. De Nokia van het Verenigd Koninkrijk is al verplaatst naar de website van Microsoft onder het kopje Mobile Devices:

  In Nederland heeft Nokia nog wel zijn eigen site. De telefoondivisie van Nokia werd in september 2013 gekocht door Microsoft voor een bedrag van meer dan 5.44 miljard euro.

  Nokia leeft nog wel voort

  De Nokia naam mag dan wel verdwijnen uit de telefoonmarkt, het bedrijf blijft voortbestaan. Nokia specialiseert zich momenteel in telecominfrastructuur, navigatiediensten en de ontwikkeling van nieuwe technologie├źn betreft mobiele telefonie. Het Finse bedrijf werd in 1865 opgericht, en begon aan het begin van de jaren 80 met het maken van mobiele telefoons.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.